Obchody 650- cio lecia lokacji Jaślisk

650lecie_14

W dniu 30 stycznia 2016 roku w sali Domu Ludowego w Jaśliskach Stowarzyszenie Rozwoju Jaślisk i Okolic zorganizowało uroczystą wieczornicę z okazji 650-cio lecia założenia Jaślisk. Na tą okazję wykonaliśmy odpowiednią scenerię. Na ścianach wisiały fotoobrazy i szkice na płótnie przedstawiające dawne Jaśliska. Duża narodowa flaga z pięknym orłem Jagiellońskim podnosiła rangę uroczystości.

Uroczystość rozpoczął prezes Stowarzyszenia. Przywitał zaproszonych gości. Bardzo serdecznie przez uczestników uroczystości był witany Poseł na Sejm RP, Szef Sejmowej Komisji Sprawiedliwości, Doradca p. Premier Beaty Szydło, były Senator ubiegłych kadencji pan Stanisław Piotrowicz. Stanisław Lorenc przypomniał historię Jaślisk. Następnie Jan Grzywacz przedstawił sylwetkę założyciela Jaślisk Króla Kazimierza Wielkiego. Część oficjalna jubileuszowej uroczystości zakończyła się występem Kapeli Jaśliszczanie, który był często i bardzo długo oklaskiwany.

Druga część uroczystości która rozpoczęła się polonezem trwała w wesołej atmosferze prawie do białego rana.

W naszej galerii znajduje się więcej zdjęć z imprezy. Zachęcamy od oglądania. Kliknij, tu aby zobaczyć.